САОПШТЕЊЕ

05. 02. 2010

Заједничким радом Војнобезбедносне агенције, полицијских службеника МУП-а Србије, Полицијске управе Чачак и Војне полиције, 05.02.2010. године лишени су слободе Ђоловић Милош (1989.) и Плазинић Младен (1989.), обојица из Чачка, због основане сумње да су у ноћи 19./20.01.2010. године извршили кривично дело Крађа оружја и дела борбеног средства из члана 414. став 2 Кривичног закона Р. Србије. 

 

Кривично дело су извршили на тај начин што су неопажено дошли до касарне Војске Србије у Чачку, употребом подесног алата исекли заштитну металну ограду и катанац на улазним вратима магацина оружја, а затим извршили крађу 22 аутоматске пушке, шест пушкомитраљеза, једног карабина и једног сигналног пиштоља. 

 

Након извршене крађе, украдено оружје пренели су и прикрили у селу Лиса, општина Ивањица, у намери да га касније продају. Ефикасном заједничком акцијом Војнобезбедносне агенције, полицијских службеника Полицијске управе Чачак и Војне полиције, наведено оружје је пронађено у напуштеној кући деде Ђоловић Милоша. 

 

Ђоловић Милош и Плазинић Младен су вишеструки повратници у извршењу тешких кривичних дела: разбојништва, тешких крађа, недозвољеног држања оружја и муниције и друго. 

 

Именовани ће уз кривичну пријаву бити приведени дежурном истражном судији Вишег суда у Чачку.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас