БЛИЦ, ВБА се реформисала у савремену контраобавештајну службу

27. 12. 2013

   Војно безбедносна агенција обележила је данас десет година од када је почела да ради под тим именом током којих се, како је рекао њен директор Светко Ковач, реформисала у савремену контраобавештајну службу и истовремено успешно решавала безбедносне проблеме.

 На свечаности у Великој ратној сали старог генералштаба Ковач је напоменуо да је према војној служби безбедности, у време кад је нешто пре више од десет година почела њена трансформација у ВБА, постојало неповерење у јавности, али да се та слика променила што је и био један од приоритета.

 Међу проблемима и задацима које је ВБА решавала у време трансформације Ковач је навео оне проистекле из једностраног проглашења независности Косова, борбу против организованог криминала и активности у сарадњи са Трибуналом у Хагу. Министар одбране Небојша Родић посебно је истакао задовољство што се остварује цивилна контрола рада ВБА и нагласио потребу за још већом сарадњом са цивилним сектором.

 Родић је рекао да су промене евидентне и да то професионалци виде. На свечаности су додељене и плакете за успешну сарадњу, начелнику генералштаба Љубиши Диковићу, највишим поредставницима судства, Тужилаштва за организовани криминал, Тужилаштва за ратне злочине, скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, заштитнику грађана...

 

 САЈТ БЛИЦ.РСOбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас