Б92, Ковач: ВБА - савремена служба

27. 12. 2013

 

 Београд -- ВБА обележила је десет година од када је почела да ради под тим именом током којих се, реформисала у савремену контраобавештајну службу, рекао је дирецтор ВБА.

 

Како је Светко Ковач, Војно безбедносна агенција истовремено је успешно решавала безбедносне проблеме.

На свечаности у Великој ратној сали старог генералштаба Ковач је напоменуо да је према војној служби безбедности, у време кад је нешто пре више од десет година почела њена трансформација у ВБА, постојало неповерење у јавности, али да се та слика променила што је и био један од приоритета. 

Међу проблемима и задацима које је ВБА решавала у време трансформације Ковач је навео оне пристекле из једностраног проглашења независности Косова, борбу против организованог криминала и активности у сарадњи са Трибуналом у Хагу. 

Министар одбране Небојша Родић посебно је истакао задовољство што се остварује цивилна контрола рада ВБА и нагласио потребу за још већом сарадњом са цивилним сектором. 

Родић је рекао да су промене евидентне и да то професионалци виде. 

На свечаности су додељене и плакете за успешну сарадњу, начелнику генералштаба Љубиши Диковићу, највишим поредставницима судства, Тужилаштва за организовани криминал, Тужилаштва за ратне злочине, скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, заштитнику грађана...

 

 

САЈТ Б92.НЕТOбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас