25.10.2016. ODBOR_239x0 1.jpg

Подношење извештаја Одбору за контролу служби безбедности

26. 10. 2016

Подношење извештаја Одбору за контролу служби безбедности
 
Одбор за контролу служби безбедности, на седници затвореној за јавност, одржаној 25. октобра 2016. године, разматрао је и усвојио Извештај о раду Војнобезбедносне агенције за период од 1. октобра 2015. године до 31. марта 2016. године.

Одбор за контролу служби безбедности je установио да је Војнобезбедносна агенција у извештајном периоду контраобавештајним и безбедносним мерама ефикасно штитила Министарство одбране, Војску Србије и одбрамбене припреме земље у целини, у складу са законском регулативом. Такође, анализирана је и реализација тежишних задатака Војнобезбедносне агенције, који се односе на супротстављање терористичкој и екстремистичкој делатности, супротстављање делатности страних обавештајних служби и приоритетима Војнобезбедносне агенције у складу са актуелним безбедносним изазовима. 

Одбор је донео и Одлуку о вршењу надзорне посете и контроле рада Дирекције Војнобезбедносне агенције у Београду, у складу са Планом рада Одбора за контролу служби безбедности за 2016. годину. Наведеном Одлуком предвиђен је датум надзорне посете, састав Делегације Одбора, као и предмет и циљеви надзорне посете. 

На седници разматране су и представке грађана које се односе на питања из делокруга рада Одбора. 

Одбор за контролу служби безбедности наставиће активан надзор над радом служби безбедности у циљу јачања цивилног и демократског надзора над радом служби безбедности.
 Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас