Наставак акције Војнобезбедносне агенције на пресецању корупције

25. 12. 2014

Наставак акције Војнобезбедносне агенције на пресецању корупције


Након акције у којој су ухапшена четири лица због злоупотребе службеног положаја у вези са пружањем медицинских услуга и продајом ортопедских помагала, Војнобезбедносна агенција је, у склопу свеобухватне борбе против корупције у Републици Србији, у сарадњи са Војном полицијом и Вишим јавним тужилаштвом у Београду привела више лица под сумњом да су извршили кривично дело примања и давања мита и трговине утицајем у решавању статусних питања у Министарству одбране и Војсци Србије.

Кривичном пријавом је обухваћено шест лица, од којих су четири професионална припадника Министарства одбране и Војске Србије, један пензионисани припадник Министарства одбране и један цивил. 

Првоосумњичени је пуковник С.Б. из Управе за кадрове Министарства одбране, који се терети да је у више наврата примио мито како би на основу свог службеног положаја и у оквиру својих службених овлашћења остварио утицај на решавање статусних питања и запошљавања у Министарству одбране и Војсци Србије. 

За иста кривична дела осумњичени су и подофицир Војске Србије С.М. и пензионисани припадник Министарства одбране М.Г, док се подофицири Војске Србије С.В. и Г.М. и цивил П.Ц. сумњиче за кривично дело трговине утицајем.

Првоосумњичени је након полицијског задржавања, 24. децембра 2014. године, уз кривичну пријаву, предат вишем јавном тужиоцу у Београду, док су остали осумњичени након саслушања пуштени да се бране са слободе.

 

Сајт Министарства одбранеOбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас