1244628.gif

ТАНЈУГ, ИСТРАГА ВБА - ПРИВЕДЕН ПОТПУКОВНИК

19. 01. 2011

 

ИСТРАГА ВБА - ПРИВЕДЕН ПОТПУКОВНИК

 

 

 

БЕОГРАД - Војнобезбедносна агенција је током 2010. истраживала криминалне делатности у Речној флотили у Шапцу и због подривања војне и одбрамбене моћи приведен је потпуковник Зоран Станић, саопштило је данас Министарство одбране.

 

ВБА је сва расположива сазнања из истраге доставила Војној полицији и нема овлашћења да открива податке из кривичне пријаве која је у надлежности тужилаштва и суда.

 

У саопштењу се наводи да је на основу сумње да је починио кривично дело приведен, уз консултацију са надлежним Вишим тужиоцем у Шапцу, потпуковник Станић, бивши командант Првог понтонирског батаљона Речне флотиле, који се, према саопштењу, терети за кривично дело подривање војне и одбрамбене моћи.

 

У складу са Законом о кривичном поступку, Станић је предат надлежном тужиоцу и истражном судији, чиме је престала надлежност Војне полиције, "осим у случају када тужилаштво затражи ангажовање на прикупљању нових доказа".

 

Министарство одбране и Војска Србије немају овлашћења да откривају податке из кривичне пријаве, која је у надлежности тужилаштва и суда, наводи се у саопштењу. 

Поједини медији објавили су предходно данас да је шабачко тужилаштво покренуло поступак против Станића.Oбјављено у секцији: ВБА у медијима

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас