tad-nacceluink.jpg

РТС, Безбедност главни приоритет

16. 11. 2010

Безбедност главни приоритет

 

Први приоритет јесте безбедност грађана, оружаних снага и система одбране, изјавио председник Србије на обележавању Дана Војнобезбедносне агенције у Београду. Следећа година "комплексна и тешка", а за 15 месеци боље, поручио председник Тадић.
Председник Србије Борис Тадић изјавио је вечерас да је приоритет над свим приоритетима безбедност грађана, оружаних снага и система одбране, који треба да обезбеде сигурност читавој земљи.
Обраћање председника Бориса Тадића
Тадић је, на свечаности поводом обележавања Дана Војнобезбедносне агенције (ВБА) подржао реформске процесе спроведене у тој служби и систему одбране.
"Очекује се нас тешка и комплексна 2011. година. Тешкоће су још испред нас, а грађани треба да знају да имамо план како да их решавамо", рекао је Тадић и додао да "смо издржали најтеже и да је потребно да издржимо још једну годину".
Председник Тадић је истакао да је уверен да за 12 до 15 месеци "долазе бољи дани" и да ће привредни раст омогућити бољи животни стандард грађанима Србије.
ВБА модернизована 
Директор ВБА Светко Ковач изјавио је да је та безбедносна служба "модернизована" и "способна да заштити систем одбране Србије".
"Агенција је опремљена савременим средствима и повећана је њена способност", рекао је Ковач на пријему.
Говорећи о раду ВБА, Ковач је рекао да се та војно-безбедносна служба успешно бори против корупције и криминала у систему одбране, као и да је подигла углед о чему сведочи повећано интересовање за рад у њој.
Ковач је рекао и да ће ВБА ове године завршити реформе које је почела 2002. године.
Обележавању Дана ВБА присуствовали су премијер Мирко Цветковић, министар унутрашњих послова Ивица Дачић, министарка правде Снежана Маловић, директор Безбедносно информативне агенције Саша Вукадиновић, црквени великодостојници, припадници дипломатског кора и начелник Генералштаба Војске Србије Милоје Милетић.
 
Припадници ВБА су вечерас обележили свој дан, у знак сећања на 12. септембар 1839. године, када је донет први Војни закон - правни акт у коме су на целовит начин дефинисања питања безбедносне заштитне војске.
 
 
 
 

 

 Oбјављено у секцији: ВБА у медијима

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас