Блиц, ВБА досад поднела 172 кривичне пријаве због корупције

16. 11. 2010

ВБА досад поднела 172 кривичне пријаве због корупције

 
ФоНет | 16. 11. 2010. - 12:15h
Војно-безбедносна агенција (ВБА) је до сада поднела кривичне пријаве против 172 лица због корупције, и то три официра и пет војних службеника, због сумње да су примали мито, и 164 цивила који су га давали, изјавио је директор ВБА Светко Ковач.
Од 164 кривичне пријаве против цивила, 145 се односи на лица која су једном лекару давала новац ради ослобађања од служења војног рока, прецизирао је Ковач у интервјуу новом броју магазина Одбрана.
Он је рекао да је мито најчешће узимано по основу обезбеђивања услова за лечење, као и за давање фалсификоване медицинске документације ради добијања привремене или трајне неспособности за служење војног рока.
У току ове године, нагласио је Ковач, није било случајева организоване криминалне делатности, а број појединачних случајева злоупотребе службеног положаја и корупције знатно је мањи у односу на претходну годину.
Ковач је саопштио и да су у току финансијске истраге за повраћај незаконито стечене имовине против организоване криминалне групе, међу којима је осам активних и шест пензионисаних војних лица, којима се суди за незаконито давање станова за 34 лица.
Та група се, подсетио је он, терети да је остварила противправну материјалну корист од 300 милиона динара.

 Oбјављено у секцији: ВБА у медијима

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас