Dacic t .jpg

РТС, Дачић: ВБА стуб безбедносног система Србије

13. 11. 2013

РТС, Дачић: ВБА стуб безбедносног система Србије

 
Премијер Ивица Дачић честитао директору Војнобезбедносне агенције Светку Ковачу и свим припадницима Дан агенције. ВБА је један од најважнијих стубова безбедносно-обавештајног система Србије, каже Дачић.

Војнобезбедносна агенција (ВБА) је један од најважнијих стубова безбедносно-обавештајног система Србије, успешно обавља обавештајне и контраобавештајне задатке, рекао председник Владе Србије Ивица Дачић. Дачић је честитао директору ВБА Светку Ковачу и свим припадницима агенције 12. новембар - Дан ВБА. 

Дачић је нагласио да "високи стандарди и професионалност у раду сврставају ВБА међу најугледније војне службе безбедности".

"Уверен сам да ћете и у будуће развијати систем безбедности наше војске и заштите националних интереса", навео је Дачић, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Припадници ВБА данас обележавају свој дан - 12. новембар, установљен у знак сећања на исти датум 1839, када је донет први Војни закон - правни акт у коме су на целовит нацин дефинисана питања безбедносне застите војске.

Настављајући традицију, ВБА је данас савремена и професионална служба безбедности и део је безбедносно-обавештајног система Министарства одбране и безбедносно-обавештајног система Србије.

Као орган управе у саставу Министарства одбране, са статусом правног лица, ВБА је надлежна за безбедносну и контраобавештајну заштиту Министарства одбране и Војске Србије.Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас