САОПШТЕЊЕ

12. 11. 2013

 САОПШТЕЊЕ

 

У згради Старог генералштаба у Улици кнеза Милоша, вечерас је организован пријем поводом 12. новембра, Дана Војнобезбедносне агенције.

Ове године Војнобезбедносна агенција обележава значајан јубилеј – десет година од када је, 26. децембра 2003. године, под тим именом представљена јавности.

Директор ВБА господин Светко Ковач на свечаности је истакао да је ВБА у последњих десет година изградила идентитет модерне службе, која има капацитете да решава про­блеме из своје надлежности. Говорећи о најважнијим резултатима рада ВБА, господин Ковач је нагласио да је Војнобезбедносна агенција у протеклом периоду постигла изузетне резултате у супротстављању организованој криминалној делатности, корупцији, терори­сти­чким, екстремистичким и другим претњама систему одбране, као и да је откривена и санкционисана делатност неколико организованих криминалних група и већи број случајева корупције.

„Заснованост на законима, поштовање законских и подзаконских норми и процедура једно је од значајних карактеристика Војнобезбедносне агенције”, рекао је директор ВБА. „За овај десетогодишњи период нисмо имали ниједан случај злоупотребе овлашћења, а органи који врше надзор и контролу служби безбедности дали су врло позитивне оцене рада Војнобезбедносне агенције.”

Вечерашњем пријему у седишту Војнобезбедносне агенције присуствовали су највиши државни и војни званичници, представници Министарства одбране и Војске Србије, представници законодавне, извршне и судске власти, представници верских заједница, страни војни представници, гости из културног и јавног живота, представници медија и многобројни поштоваоци и пријатељи Војнобезбедносне агенције.Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас