САОПШТЕЊЕ

12. 11. 2010

 
 
САОПШТЕЊЕ
 
 
ПОВОДОМ 12. НОВЕМБРА - ДАНА ВОЈНОБЕЗБЕДНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ ДАНАС ЈЕ У ЗГРАДИ СТАРОГ ГЕНЕРАЛШТАБА ОДРЖАН СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ КОМЕ СУ ПРИСУСТВОВАЛИ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ БОРИС ТАДИЋ, ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ МИРКО ЦВЕТКОВИЋ, ПОТПРЕДСЕДНИЦИ ВЛАДЕ ИВИЦА ДАЧИЋ И ЈОВАН КРКОБАБИЋ, МИНИСТАР СНЕЖАНА МАЛОВИЋ, ПРЕДСЕДНИЦА ВРХОВНОГ КАСАЦИОНОГ СУДА НАТА МЕСАРОВИЋ, ДИРЕКТОР БИА САША ВУКАДИНОВИЋ, ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ МИЛОРАД ВЕЉОВИЋ, НАЧЕЛНИК ГЕНЕРАЛШТАБА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ГЕНЕРАЛ-ПОТПУКОВНИК МИЛОЈЕ МИЛЕТИЋ, ПРЕДСТАВНИЦИ ПРАВОСУДНИХ ОРГАНА, ПРЕДСТАВНИЦИ ВЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА, СТРАНИ ДИПЛОМАТСКИ ПРЕДСТАВНИЦИ, ПРЕДСТАВНИЦИ МЕДИЈА.
 
ДИРЕКТОР ВБА СВЕТКО КОВАЧ ЈЕ НАГЛАСИО ДА СЕ ОВОГОДИШЊЕ ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА АГЕНЦИЈЕ ПОКЛАПА СА ЗАВРШЕТКОМ ПЛАНСКИХ РЕФОРМИ, КОЈЕ СУ ЗАПОЧЕТЕ ПРЕ ОСАМ ГОДИНА.
 
КОВАЧ ЈЕ РЕКАО ДА ЋЕ ОЦЕНУ О РЕЗУЛТАТИМА ПЛАНСКОГ ДЕЛА РЕФОРМИ ДАТИ НАДЛЕЖНИ ОРГАНИ И СТРУЧНА ЈАВНОСТ, ОДНОСНО РЕЗУЛТАТИ КОЈЕ ЋЕ ВБА ПОСТИЗАТИ У ИЗВРШАВАЊУ СВАКОДНЕВНИХ ЗАДАТАКА.
 
ПРЕМА ЊЕГОВИМ РЕЧИМА ВБА ЈЕ ДАНАС САВРЕМЕНА ВОЈНА КОНТРАОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА СПОСОБНА ДА ЗАШТИТИ СИСТЕМ ОДБРАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.
 
КОВАЧ ЈЕ РЕКАО ДА СЕ ПРОЦЕС РЕФОРМИ НЕ ЗАВРШАВА. ВЕЋ СЕ НАСТАВЉА У СКЛАДУ СА АКТУЕЛНИМ БЕЗБЕДНОСНИМ ЗАХТЕВИМА.
 
ПРЕМА РЕЧИМА ДИРЕКТОРА КОВАЧА НА ОСНОВУ УРЕДБЕ КОЈЕ ЈЕ ДОНЕЛА ВЛАДА СРБИЈЕ УРЕЂЕН ЈЕ ИЗГЛЕД И НАЧИН КОРИШЋЕЊА ЗНАКА ВОЈНОБЕЗБЕДНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ, ТАКО ДА ВБА ИМА НОВИ ВИЗУЕЛНИ ИДЕНТИТЕТ, А ПРИПАДНИЦИ АГЕНЦИЈЕ ИМАЈУ И НОВЕ СЛУЖБЕНЕ ЛЕГИТИМАЦИЈЕ И ЗНАЧКЕ.
 
ПАРАЛЕЛНО СА РЕФОРМСКИМ ПРОЦЕСОМ ВБА ЈЕ ИЗВРШАВАЛА ЗАДАТКЕ БЕЗБЕДНОСНЕ КОНТРАОБАВШТАЈНЕ ЗАШТИТЕ ВОЈСКЕ И МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ, КАЗАО ЈЕ КОВАЧ И ДОДАО ДА У СИСТЕМУ ОДБРАНЕ НИЈЕ БИЛО ЗНАЧАЈНИХ БЕЗБЕДНОСНИХ ПРОБЛЕМА.
 
КОВАЧ ЈЕ ИСТАКАО ДА СУ ПОСТИГНУТИ ЗНАЧАЈНИ РЕЗУЛТАТИ У СУЗБИЈАЊУ ОРГАНИЗОВАНE КРИМИНАЛНE ДЕЛАТНОСТИ И КОРУПЦИЈE , КОЈА У ОДНОСУ НА БРОЈНОСТ И ПОСЛЕДИЦЕ НЕМА ВИСОК НИВО ПРЕТЊЕ, АЛИ ПРЕМА ЊЕГОВИМ РЕЧИМА С ОБЗИРОМ НА СПЕЦИФИЧНОСТ СИСТЕМА ОДБРАНЕ, ЗАХТЕВА ЕНЕРГИЧНО СУПРОТСТАВЉАЊЕ.
 
 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас