САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ПРИЈЕМА ВБА 9. НОВЕМБРА 2017. ГОДИНЕ

09. 11. 2017

Војнобезбедносна агенција Министарства одбране обележила је данас свој Дан, у знак сећања на 12. новембар 1839. године када је донет Војни закон којим су први пут уређене безбедносна и контраобавештајна заштита војске.
 
На свечаности поводом Дана ВБА, директор Војнобезбедносне агенције бригадни генерал Петар Цветковић честитао је празник свим припадницима Агенције, истакавши да су Војнобезбедносна агенција и сви њени припадници све своје задатке, ове године, као и претходних, обављали вођени патриотизмом и високом професионалношћу, посвећени само једном циљу – безбедности Министарства одбране, Војске Србије, Републике Србије и свих њених грађана.
 
Генерал Цветковић је нагласио да је Војнобезбедносна агенција у сваком тренутку спремна и оспособљена да на адекватан и правовремен начин одговори на све безбедносне изазове, ризике и претње усмерене против оружаних снага Републике Србије, њених грађана и институција.
 
На свечаном скупу директор Војнобезбедносне агенције је истакао и да, упркос томе што је рад ВБА повремено изложен одређеним критикама, које произилазе или из неразумевања специфичности рада ове службе или су та преиспитивања производ на законима заснованих овлашћења и права, ВБА је била и биће служба безбедности којој је изнад свега – њена отаџбина, Србија.
 
Пријему поводом дана ВБА присуствовали су високи државни и војни званичници, представници верских заједница, страни војни представници и гости из културног и јавног живота. 

 Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас