ГОВОР ДИРЕКТОРА ВОЈНОБЕЗБЕДНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ ПОВОДОМ 12. НОВЕМБРА - ДАНА ВОЈНОБЕЗБЕДНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ

09. 11. 2016

ГОВОР ДИРЕКТОРА ВОЈНОБЕЗБЕДНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ ПОВОДОМ
12. НОВЕМБРА  - ДАНА ВОЈНОБЕЗБЕДНОСНЕ АГЕНЦИЈЕ


Имам изузетну част и привилегију да вас у име Војнобезбедносне агенције поздравим и пожелим вам добродошлицу са уверењем да ће и овогодишње обележавање Дана Агенције и овогодишњи свечани пријем, који сте увеличали својим присуством, протећи пријатно.

 

Још једна радна година је за нама. Дозволите ми да вас на почетку обраћања бар на кратко подсетим на резултате са којима дочекујемо наш празник

 

У периоду који је за нама, Војнобезбедносна агенција и сви њени припадници обавили су правовремено и у потпуности све своје планиране, редовне и ванредне задатке, придржавајући се свих правила дефинисаних законом и другим подзаконским документима. Руковођени патриотизмом и високом професионалношћу остали смо посвећени примарном циљу – безбедности. На првом месту и пре свега у нашем фокусу је безбедност Републике Србије и свих њених грађана, али са једнаком преданошћу приступамо обавезама да заштитимо Министарство одбране и Војску Србије, као и друге државне органе и институције, о чијој безбедносној и контраобавештајној заштити брине Војнобезбедносна агенција.

 

Често због природе посла наши напори, мере које предузимамо и активности које обављамо не могу бити презентовани јавности на начин који би целовито дочарао чиме се бавимо. Често нисмо у прилици да јавно одамо признање онима који су постигли изванредне резултате обављајући сложене задатке, али, уверавам вас да је Војнобезбедносна агенција у сваком тренутку спремна, кадровски и технички оспособљена да адекватно и правовремено одговори на безбедносне изазове, ризике и претње усмерене против оружаних снага Републике Србије, државних институција, као и против безбедности свих њених грађана.

 

Говорећи о спремности Војнобезбедносне агенције, имам на уму чињеницу да је безбедност као ваздух, да се тако изразим, да је безбедност нешто што се подразумева, што је ту, свима доступно и сваком загарантовано право. Тек када и уколико то право буде нечим нарушено, постајемо свесни опасности, ризика и нежељених последица.

 

Мисија Војнобезбедносне агенције управо је утемељена на превентивном деловању, на радњама које предузимамо да до таквих ситуације не дође или да их, уколико ипак наступе, адекватним и правовременим законским мерама умањимо или у потпуности неутралишемо.

 

Стога, нека ми, као директору Војнобезбедносне агенције, човеку чија је одговорност највећа, али и човеку који се по свему, осим по одговорности, осећа као први међу једнакима, буде допуштено да са овог места свим својим колегама најискреније честитам на резултатима које су у претходној години постигли и на које смо веома поносни.

 

Постигнутим резултатима обавезали смо се да и у будуће одржимо исти ниво рада, али и да уложимо још веће напоре како бисмо премашили досадашње успехе.

 

Сигуран сам, уважене колеге и пријатељи Војнобезбедносне агенције, да ми то заједно можемо. Сигуран сам да ће тако и бити. Уверевам вас да Војнобезбедносна агенција свој став неће мењати, без обзира на критике и сумње којима је наш рад изложен због неразумевања специфичности и метода нашег рада или због критика које су продукт преиспитивања законом додељених овлашћења и права. Војнобезбедносна агенција је била, остала је и биће служба безбедности којој је изнад свега и сваког њена отаџбина, Србија.

 


Живела Војска Србије!

 

Живела Србија!Oбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас