САОПШТЕЊЕ

09. 11. 2016

САОПШТЕЊЕ


Поводом 12. новембра -  Дана Војнобезбедносне агенције вечерас је у згради Старог генералштаба одржан свечани пријем.

 

Свечаности у Великој ратној сали присуствовали су државни и војни званичници, представници законодавне, судске и извршне власти, представници војнодипломатског кора, верских заједница, гости из културног и јавног живота, поштоваоци и пријатељи Војнобезбедносне агенције.

 

Директор Војнобезбедносне агенције бригадни генерал Петар Цветковић је на свечаности истакао да је Војнобезбедносна агенција правовремено и у потпуности извршила све своје планиране, редовне и ванредне задатке, придржавајући се свих правила дефинисаних законом и другим подзаконским документима.

 

Мисија Војнобезбеднсне агенције  испуњена је превентивним деловањем на спречавању могућих ризика и претњи, како по систем одбране Републике Србије, тако и у циљу заштите безбедности свих грађана наше земље.

 

„Често због природе посла наши напори, мере које предузимамо и активности које обављамо не могу бити презентовани јавности на начин који би целовито дочарао чиме се бавимо. Често нисмо у прилици да јавно одамо признање онима који су постигли изванредне резултате обављајући сложене задатке, али, уверавам вас да је Војнобезбедносна агенција у сваком тренутку спремна, кадровски и технички оспособљена да адекватно и правовремено одговори на безбедносне изазове, ризике и претње усмерене против оружаних снага Републике Србије, државних институција, као и против безбедности свих њених грађана“, казао је директор ВБА.

 

Честитајући празник својим колегама, бригадни генерал Петар Цветковић, нагласио је да, без обзира на критике и сумње дела јавности којима је њихов рад изложен, Војнобезбедносна агенција неће мењати свој став и опредељење у послу и да ће недвосмислено наставити да штити безбедност Републике Србије и свих њених грађана. 

 

Дан ВБА обележава се 12. новембра у знак сећања на 1839. годину када је први пут донет војни закон Кнежевине Србије у којем се помињу дела и санкције за издају, шпијунажу, побуну и друге облике угрожавања безебдности Војске и државе.


 

 

Београд,
9. новембар 2016. годинеOбјављено у секцији: Саопштења

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас