Одбор за контролу служби безбедности спровео прву надзорну посету Војнобезбедносној агенцији

09. 07. 2013

 У складу са својим овлашћењима прописаним Законом о основама уређења служби безбедности, делегација Одбора извршила је надзор над законитошћу примене посебних поступака и мера за тајно прикупљање података. 
Током посете применом методе случајног узорка извршен је надзор над применом посебних поступака и мера за тајно прикупљање података које Војнобезбедносна агенција спроводи у складу са Законом о Војнобезбедносној и Војнообавештајној агенцији и Закоником о кривичном поступку. Делегација Одбора утврдила је да је ВБА у надзираним случајевима поступила у потпуности у складу са одредбама закона и законом прописаном процедуром.
У раду делегације Одбора која је спровела надзорну посету учествовали су народни посланици чланови Одбора Игор Бечић и др Ненад Поповић и заменик члана Одбора Јожеф Шандор. Делегацију Одбора предводила је шеф делегације и председник Одбора Јадранка Јоксимовић.
Ово је била прва посета служби безбедности коју је скупштински одбор реализовао ради надзора над радом службе безбедности. 
До краја јула месеца ове године Одбор за контролу служби безбедности спровешће надзорне посете Безбедносно-информативној агенцији и у Војнообавештајној агенцији, ради надзора над законитошћу рада ових служби безбедности, чиме ће Одбор у потпуности применити своја изворна законска овлашћења. 

>>Сајт Народне Скупштине<<Oбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас