Ministar Rodic.JPG

Министар Родић у посети Војнобезбедносној агенцији

07. 02. 2014

Министар Родић у посети Војнобезбедносној агенцији

 

Министар одбране Небојша Родић обишао је данас Војнобезбедносну агенцију. У оквиру прве званичне посете тој агенцији, министар Родић разговарао је са недавно именованим замеником директора ВБА пуковником Петром Цветковићем, састао се са руководиоцима те агенције, а обишао је и оперативни центар из кога се управља операцијама које спроводи ВБА.

Том приликом, министар је истакао је да је више пута био у великој Ратној сали, али да је сада прилика да још једном захвали за све оно што је у свом раду, досадашњи директор Светко Ковач, урадио на очувању интегритета и просперитета ВБА.

- Моја намера је да учиним све да ВБА у будуће буде још кредибилнија. Морамо радити на томе да се Агенција подмлађује, да долазе млади људи који ће бити вођени само истинском жељом за напредовањем, која неће значити индивидуализацију, већ колективни дух – истакао је министар Родић додајући да је током недавног боравка у Америци разговарао са представницима одбрамбено-обавештајних агенција уверивши се у њихов став да је будућност у образовању и стицању знања.

Министар Родић је подсетио на Закон о Војнобезбедносној агенцији и Војнообавештајној агенцији који је донет 2003. године и који се од тада примењује, оцењујући да сада имамо довољно искуства да радимо на ономе што би у будућности требало да доведе до тога да поменуте агенције буду у свом послу експедитивније и респектабилније.

У будућности, поручио је министар одбране, морамо више него до сада да остваримо функционално јединство у војној безбедности.

- Систем безбедности у Републици Србији је недељив – нагласио је министар Родић додајући да функционално јединство у војној безбедности мора да постоји, а оперативно-организационо јединство мора да се оствари и са цивилним сектором. Морамо учинити све на минимализацији претњи и ојачати способност супротстављању безбедносним изазовима који постоје, као и квалитетном развоју обавештајних капацитета, закључио је министар одбране Небојша Родић.

Пожелевши добродошлицу министру одбране, у име свих припадника агенције, заменик директора ВБА пуковник Цветковић истакао је да је данашња посета била прилика да се министру представе способности, капацитети, али и проблеми са којим се та агенција суочава у раду на очувању безбедности наше војске, али и државе у целини.

Крајем претходне године, ВБА је свечаношћу обележила десет година од када је представљена јавности под тим, новим именом 26. децембра 2003. године.

 

ФОТОГАЛЕРИЈА

Сајт Министарства одбранеOбјављено у секцији: Актуелности

Верзија за штампу

 

A+ A-

Претрага

Последње вести

Важнији линкови

Пратите нас